Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu

Hakkımızda Ayrıcalıklarımız Hedeflerimiz
Buradasınız » Duyurular » İletişim Semineri

Prof. Dr. Üstün Dökmen, (d. 1954, İstanbul). Türk akademisyen, psikolog, yazar ve televizyon programcısı. Hâlen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde profesördür.

1971 yılında Ankara'da Cumhuriyet Lisesi'ni, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü bitirdi. 1986 yılında doktorasını Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında bitirdi. 1988'de doçentlik, 1995'de profesörlük derecesini aldı.

Sosyal bilimlere ilgi duyuyordu, ancak öncelikle Hacettepe Üniversitesi Fizik Bölümü'ne kaydoldu. Üçüncü sınıfa gelince fiziğin kişiliğine uygun olmadığını fark etti. Yeniden üniversite sınavlarına girerek Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne geçti. Bu bölümden mezun oldu ve aynı bölümde Uygulamalı Psikoloji (Klinik Psikoloji) alanında master yaptı. Psikolojik danışma ve rehberlik alanında 1986 yılında doktora, 1988 yılında doçentlik, 1995'te ise profesörlük derecesi aldı. Hâlen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesidir. Bir dönem TRT'de Küçük Şeyleradlı bir programı hazırlıyor ve sunuyordu.

Üstün Dökmen'in çeşitli bilimsel dergilerde yayımlanan makalelerinin yanı sıra dört bilimsel, bir de şiir kitabı vardır. Bu kitaplar sırasıyla; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi: Kuruluşu, Gelişmesi, Çalışmaları , Okuma Becerisi İlgisi ve Alışkanlığı Üzerine Psiko-Sosyal Bir Araştırma , İletişim Çatışmaları ve Empati , Sosyometri ve Psikodrama adlarını taşımaktadır. Şiir kitabının adı "Selam" dır. Meslektaşı Doç. Dr. Zehra Yaşın Dökmen'le evlidir; iki kızı bulunmaktadır.

ESERLERİ:

Kitapları

İletişim Çatışmaları ve Empati, 1994. (2008 yılında Sanatta ve Günlük Yaşamda İletişim Çatışmaları ve Empati adıyla tekrar satışa sunulmuştur)

Sosyometri ve Psikodrama Kuramsal Temeller / Uygulamalardan Örnekler / Yeni Yaklaşımlar, 1995.

Selam, 1996.

Varolmak Gelişmek Uzlaşmak, 2000

Yağmurda Yangın, 2002

Bir Yumurtanın Tarihçesi veya Bir Yumurta Pişirme Tarifi, 2002.

Komşu Köyün Delisi, 2004.

Küçük Şeyler, 2004.

Oyunlar Otoyolda Piknik / Padişah-ı Hali Osman, 2005.

Ladesçi, 2006.

Küçük Şeyler 2, 2006.

Nokta Nokta Hanımın Hayatı, 2007.

Küçük Şeyler 3 Yaşama Yerleşmek, 2008.

Küçük Şeyler 4 Eşitler Evi, 2009.

Miyase'nin Kuzuları, 2009.

İnsanın Korunakları 1 Deriden Kültüre, 2010.

İnsanın Korunakları 2 Mimari,2011.

Kelebekler ve İnsanlar, 2011.

Oyunları

Oyunlar-Otoyolda Piknik-Padişah 1 Hali Osman

Bir Yumurtanın Tarihçesi veya Bir Yumurta Pişirme Tarifi

Toplumsal Cinsiyet

Yağmurda Yangın

Selam

Komşu Köyün Delisi (Tiyatro Oyunu)

Ladesçi (Yaşamın Kerteriz Defterinden Bir Roman)

TARİH: 14 MAYIS 2013

SAAT: 14.30/16.30

DETAYLI BİLGİ İÇİN: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ / 0212 422 06 70 /Dahili: 168

-A A+

Bu duyuru 05 Nisan 2013 tarihinde eklenmiş ve 4046 defa okunmuştur.
Bizi Bu Numaradan Arayabilirsiniz!